Over P. Engineering B.V.

P. Engineering B.V. is een multidisciplinair engineeringbureau, dat is gespecialiseerd in project engineering op het gebied van machinebouw en grote industriële projecten.

U haalt met mij; Peter Hoogkamer, ruim 30 jaar de nodige kennis en ervaring in huis om elk project tot een succesvol einde te brengen. Mijn persoonlijke streven in elke project is om met P.Engineering B.V. klanten volledig te ontzorgen als het gaat om de realisatie van technische projecten.

BREDE KENNIS EN ERVARING

Na het afronden van mijn opleiding HTS scheepswerktuigbouw ben ik als in verschillende functies werkzaam geweest bij diverse bedrijven en in tal van industrieën. Gedurende deze periode heb ik mijn kennisniveau aanzienlijk weten te verhogen door het volgen van tal van cursussen en het opdoen van vele, totaal verschillende, ervaringen. De opgedane kennis en ervaring hebben mij doen besluiten in 1992 P. Engineering B.V. op te starten.

P. ENGINEERING B.V.

Met de oprichting van P. Engineering B.V. heb ik mij toegelegd in de volle breedte van engineering. Door mijn brede ervaring en expertise ben ik aanvankelijk gestart met een breed dienstenpakket die invulling geeft aan het gehele realisatie proces. Van het bedenken, ontwerpen tot realiseren van complete machines en grote industriële oplossingen.

3D-Design

3D-Design is een zeer belangrijke schakel binnen het complete engineeringsproces. P. Engineering werkt met krachtige 3D tekensystemen zoals; HICAD, Inventor en One Space Designer. Jaren lang heb ik gewerkt als constructeur en hoofdconstructeur en heb vele ontwerpen bedacht en uitgevoerd.

LOGO HICD & IGE met link naar website:

- //www.isdgroup.com/en/

- //www.ige-xao.com/nl/

Kastenbouw

De kastenbouw divisie is bij P. Engineering B.V. de laatste jaren sterk gegroeid. P. Engineering B.V. bouwt onder andere kasten voor Jep-air, een bedrijf dat gespecialiseerd is in luchtzuiveringsinstallaties op maat. Doordat de kastenbouw zo gegroeid is heeft P. Engineering B.V. besloten haar capaciteit uit te breiden. Om deze uitbreiding te realiseren hebben wij Lotte in dienst genomen.

Realisatie

  • Ik kan u helpen om ontworpen machines of productielijnen te realiseren. Ik kan u behulpzaam zijn bij: Het schrijven van inkoopspecificaties
  • Het opstellen van een fabricageplan
  • Het uitvoeren van kwaliteitscontroles van geproduceerde onderdelen
  • Het begeleiden van afnames van belangrijke apperatuur
  • Het begeleiden van het bouwproces waarbij veel aandacht is voor kwaliteit, financiën en looptijd van het project
  • Het testen en inbedrijfnemen

Service & Onderhoud

Uitstekende machines vragen om uitstekend onderhoud. Voor de beste performance en maximale up-time van machines is het van cruciaal belang dat er deze goed worden onderhouden. Ik kan u adviseren in de uitvoer hiervan. Bij een productiemachine moest regelmatig de curve schijf vervangen worden, wat een stilstandtijd van 2 dagen opleverde daar een complete as gedemonteerd diende te worden.

Door de curveschijf zodanig aan te passen dat het aan slijtage onderhevige deel als wisseldeel apart vervangen kon worden is de stilstand tijd terug gebracht tot ongeveer 1 uur.